Toplantı Bilgileri

Toplantıları Adobe Connect Central’da oluşturabilirsiniz. Her toplantının statik bir URL’si vardır (toplantı odası) ve kapattıktan sonra bile devam eder. Toplantıyı tekrar başlatmak için bu URL’yi kullanabilirsiniz. Toplantı sahipleri toplantıyı oluştururken URL’yi özelleştirebilir.

Deneme için, toplantı odasını 25 katılımcılı toplantı yürütmek için istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Toplantıyı başlatmadan önce toplantı odasını içerikler/düzenler ile yapılandırın. Ancak katılımcılar toplantının programlanan saatinden 15 dakika önce toplantıda oturum açabilirler. Bir toplantı odası oluşturulduysa küçük toplantılar programlama olmadan herhangi bir zamanda yürütülebilir.

Ses profili oluşturma (sesli konferanslar için)

Sesli konferansla kullanmak üzere bir ses profili oluşturmak için Ses Profillerim penceresini (Profilim > Ses Profillerim) kullanın. Ses profilleri, sesli konferansı başlatmak için seçilen ses sağlayıcıyla ilişkili konferans ayarlarını kullanır

Toplantı odası şablonları ve düzenleri

Şablon en basit tanımıyla, önceden tasarlanmış bir toplantı odasıdır. Farklı görüntüleme panellerini (veya bölmelerini), konfigürasyonları ve içerikleri barındıran bir veya birçok düzen içerebilir. Düzenler, slaytları sunma veya eşlerle işbirliği yapma gibi belirli bir görev için eniyileştirilebilir. Her toplantı oluşturduğunuzda yinelediğiniz özelleştirmeleri en aza indirgemek için varolan düzenleri ve içerikleri kullanın. Kendi şablonlarınızı oluşturun veya Adobe Connect’e dahil edilen varsayılan şablonları kullanın.

Adobe Connect, hızlı bir şekilde toplantı odası oluşturmanıza yardımcı olmak için üç yerleşik şablon sunar: Varsayılan Toplantı, Varsayılan Eğitim ve Varsayılan Etkinlikler. Adobe Connect Central’da Yeni Toplantı sihirbazını kullanarak bir toplantı oluştururken toplantı odanız için bu üç şablondan birini seçin. Ardından içeriğinizi ekleyin ve toplantınızı başlatın.

Bir şablondan toplantı odası oluşturduğunuzda, içeriğin en son sürümü odanıza eklenir. Gömülü içerik için kaynak dosyasını düzenlerseniz, değişiklikler odanızdaki içeriği etkilemez. Toplantı odanızdaki içeriği güncellemek için, düzeltilmiş dosyayı Adobe Connect Server’a yükleyin. Ardından toplantı odasındaki mevcut içeriği, sunucudaki düzeltilmiş içerikle değiştirin.

Varsayılan Toplantı şablonu

Genel toplantı şablonudur. Üç düzen içerir: Paylaşım, Tartışma ve İşbirliği. Paylaşım düzeni, içerik (Microsoft PowerPoint sunumları, video, Adobe PDF vb.) paylaşımı için eniyileştirilmiştir. Tartışma düzeni, etkileşimli olarak konuların tartışılması ve not alınması için eniyileştirilmiştir. İşbirliği düzeni, içeriğe açıklama ve serbest çizim eklenmesi için eniyileştirilmiştir.

Lobi düzeni, kendiliğinden çalışan bir sunumun sergilendiği veya diğer geçici içeriklerin görüntülendiği yerdir. Katılımcıların, toplantının başlamasını beklerken içeriğine göz atabilmesi için Lobi düzenini açık bırakın. Sınıf düzeninden PowerPoint slaytlarını sunun, ekranınızı paylaşın veya bir beyaz tahtayı paylaşın. Analiz düzeni, öğrencilerle işbirliği yapmanızı, indirilecek dosyalar ve göz atılacak bağlantılar sağlamanızı ve talimatlar için beyaz tahta kullanmanızı sağlar. Varsayılan Eğitim şablonu ile Varsayılan Sanal Sınıf Şablonu, Paylaşılan Eğitim Şablonları klasöründe mevcuttur. Varsayılan Sanal Sınıf Şablonu, Sanal Sınıflar için varsayılan şablondur.

Varsayılan Etkinlikler şablonu

Geniş katılımlı toplantılar veya seminerler için kullanılır. Üç düzen içerir: Lobi, Sunum ve Sorular ve Cevaplar. Lobi düzeni, müzik çalındığı, kendiliğinden çalışan sunumun sergilendiği veya diğer geçici içeriklerin görüntülendiği yerdir. Katılımcıların, toplantının başlamasını beklerken içeriklerine göz atabilmesi için Lobi düzenini açık bırakın. Sunum düzeninden PowerPoint slaytlarını sunun, ekranınızı paylaşın veya bir beyaz tahta gösterin. Sorular ve Cevaplar düzeni, katılımcılarla açık bir S ve C oturumu gerçekleştirmenizi kolaylaştırır.