M.1: Teknoloji Destekli Ders İçeriği Geliştirme

Giriş:

Sınıf içinde derslerin işlenmesinde öğretmenlerin en sık kullandığı yöntem anlatım yöntemidir. Anlatım yöntemini çoğu zaman alışık olduğumuz için seçeriz kimi zaman ise elimizdeki imkânlarla yapabileceğimiz en iyi anlatım yönetimidir. Kimi zaman kullanımı olumsuz olarak düşünülümse de anlatım yöntemi eğitimin tarihi kadar eski ve köklü bir yöntemdir. Aslında anlatım yönteminin derste kullanılıp kullanılmayacağından daha önemlisi ne kadar iyi kullanıldığıdır.

Gönümüzde öğrencilerin derste oturmaktan çok sıkıldığı, düz anlatımı kimi zaman dinlemediği ve ders esnasında daha fazla aktif olmak istedikleri bilinmektedir. Öğretmenler olarak klasik öğretim yöntemlerimizi bir anda bırakmamız beklenemez. Fakat değişen ve gelişen bir dönemde öğretmenlik yapıyoruz ve artık eğitim yöntemlerimizi geliştirmemiz gerekmektedir.

Bu bölümde ders anlatımınızı renklendirecek, daha eğlenceli hale getirecek, öğrencilerin dikkatini daha fazla çekecek ve onlarında aktif olarak üretici olmalarını sağlayacak araçlardan bir kaçı ile tanışacaksınız. Giriş seviyesinde verilen araçların müfredat gereksinimleriniz ile birleştirmeniz sonucunda daha etkili ve keyifli dersler işleyebileceksiniz.

Bu bölümün sonunda şunları yapabilmeniz amaçlanmaktadır (Dersin özel amaçları)

  • Dersin dijital araçlarla destekli olarak anlatabilme
  • Dijital araçlar kullanarak konu anlatımları hazırlayabilme
  • Dersin amaçlarına uygun sunu araçlarını seçebilme
  • Öğrencilerin dersin amaçları doğrultusunda sunular yapabilmelerini sağlama