EYY 2022 Modül 1 – Proje Tabanlı Öğrenme ve eTwinning

1,000 Educators Reveal What They Want Most in Their Next Professional Development Opportunity | Edmentum Blog

Merhaba Sevgili Arkadaşlar,

Modül 1 Proje Tabanlı Öğrenme ile ilk modülümüze başlıyoruz. Hoş geldiniz ! .Tanıtım modüllerinde göstermiş gayretli ve istekli çalışmalarınız için çok teşekkür ederiz.

Bu modülde Proje  Tabanlı öğrenme kapsamında eTwinning projelerini çalışıyor olacağız. ve eTwinning ile ilgili çalışmalar sonunda sizler de bir proje üzerinde çalışırken nelere dikkat edeceğinizi öğreniyor olacaksınız. Lütfen modül sürelerini kontrol etmek için kurs zaman çizelgemize bakmayı unutmayınız.

Proje Tabanlı Öğrenme nedir ?

Proje tabanlı öğrenme, öğrencilerin yaşamlarında karşılaşabilecekleri problemleri sınıf ortamında farklı disiplinlerle bağlantı kurarak bir senaryo çerçevesinde çözmeye çalıştıkları öğrenme yaklaşımıdır. Bu metodun savunucuları Bruner ve John Dewey’dir. İçerisinde birçok metodu barındırdığı için en iyi öğretim metotlarından biridir. 

Hem çocuklar hem de yetişkinler için tam olarak gerekli olan, gerçek zamanlı ve bireyin yumuşak becerilerini artıran proje tabanlı öğrenmedir.

Proje Tabanlı Öğrenme Özellikleri
  • Proje temelli öğrenmede disiplinler arası bir problem ya da senaryo üzerinde çalışılır.
  • Grupla ya da bireysel olarak gerçek yaşama uygun beceriler kazandırma amacı yürütülen bir yöntemdir.
  • Sonunda bir ürün ortaya konulması istenir ancak önemli olan süreçtir.
  • Öğretmen rehberdir.
  • Pragmatik, ilerlemeci bir anlayış vardır.
  • Araştırma ve inceleme içerisinde, uygulamadan değerlendirmeye beceriler kazandırılır.
  • Sentez basamağı daha ağırlıklıdır. Direkt uygulamadan başlar.

Örneği İnceleyiniz.

eTwinning Nedir ?

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler vb.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus+‘a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

eTwinning Portalına Nasıl Kayıt Olunur.

eTwinning’e kaydoldunuz mu? Haydi başlayalım! Okumak için vakit ayırın, siteyi keşfedin ve eTwinning Live’deki diğer meslektaşlarınızla iletişim kurmaya başlayın. Yeni bir proje oluşturmaya ne dersiniz? Bunun için henüz hazır hissetmiyorsanız, mesleki gelişim fırsatlarımıza göz atabilir veya eTwinning Kendi Kendine Eğitim Materyalleriile başlayabilirsiniz. eTwinning Grupları, belirli konularda benzer fikirlere sahip bireylerle bağlantı kurmak için harika bir yerdir.

Neden eTwinning ?

Daha Spesifik Nedenler

eTwinning Ana Sayfayı Tanıyalım

Bir eTwinning projesi Nasıl Oluşturulur ?

eTwinning map

Modül Görevleri

  • Modül bilgilerini çalışıp notlar alınız.
  • Free Online wordCloud a gidip eTwinning ile ilgili bir Word Cloud hazırlayınız. Sayfaya gidince File düğmesine tıklayın ve açılan menüden Paste/ Type Text tıklayın ve metninizi yapıştırın yada yazın, kelime bulutunuzun oluştuğunu göreceksiniz. Ekran alıntısı veya bilgisayarınıza  resim olarak indirip Facebook Grubumuzda paylaşınız. Diğer katılımcıların gönderilerine pozitif geri dönüt verebilirsiniz.
  • Adobe Creative Cloud Express uygulamasını telefonunuza  indirin ve araç keşifi keşif yapınız. Google playstore ve Appstore da bulabilirsiniz. Bir içerik oluşturunuz.
  • Bir proje fikri düşünmeye başlayınız, sadece kendi kendinize beyin fırtınası yapınız proje konunuz ile ilgili.
  • Modül Quizini tamamlayınız.
  • Discovery Education Puzzlemaker  sayfasını keşfediniz, Öğrencileriniz için bir puzzle oluşturunuz.

Modül Rozetiniz

 

Başarılar dileriz..

A.Tugyan – H. İbrahim Yılmaz